De les noies per a les noies, casos reals

http://www.eduvic.coop/index.php/actualitat/109-de-les-noies-per-a-les-noies?fb_action_ids=10151862899793892&fb_action_types=og.likes&fb_source=other_multiline&action_object_map=%7B%2210151862899793892%22%3A262359127251755%7D&action_type_map=%7B%2210151862899793892%22%3A%22og.likes%22%7D&action_ref_map=%5B%5D
Publicat el Dimecres, 04 Desembre 2013 23:56

noiesxnoiesQui hagi treballat en torn de cap de setmana d’un centre residencial sap de les dificultats per programar de manera continuada tot un seguit d’activitats lúdiques, intentant sempre que sigui el més variat possible i del gust de tots els nois o noies. Paradoxalment, de vegades, aquesta mateixa preocupació en la recerca d’activitats fa que les persones amb qui treballem quedin relegades a un paper passiu en aquesta tasca, fet que ens allunya cada cop més de les seves necessitats reals.

Conscients d’aquesta realitat, des del C.A. Talaia intentem que la participació de les noies que atenem en tots els processos que regulen la seva estada amb nosaltres sigui cada cop més pronunciada.

D’aquesta manera, l’equip de cap de setmana està realitzant una dedicació especial en fer que les noies prenguin part activa en l’elecció de com volem gaudir del seu temps d’oci.

Fruit d’aquesta entesa, s’ha desenvolupat enguany l’activitat “Anem al Càmping”, que ha dut a les noies a embarcar-se en l’aventura de dissenyar i preparar una activitat complexa com és l’estada d’un grup de noies en un càmping.

Així, les noies no només van ser protagonistes en decidir que volien gaudir d’un cap de setmana de càmping, sinó que es van repartir en comissions de treball i van encarregar-se de tota la preparació inicial i de totes les tasques pròpies domèstiques d’una estada de vacances. També van redactar una normativa per tal de regular la convivència i que va ser consensuada i seguida per tot el grup. Val a dir, que tot i que les noies van estar supervisades per l’equip d’educadors,  van poder gaudir d’una autonomia suficient en la presa de decisions  com per sentir que aquella era una activitat seva i per a elles.

La valoració final de l’activitat, que es va fer també de manera conjunta entre noies i educadors, va posar de manifest l’extraordinària motivació de les participants com a conseqüència directe de sentir-se protagonistes de les seves pròpies decisions. També van destacar com a fet positiu la satisfacció d’haver superat gràcies, al treball cooperatiu, les dificultats pròpies de realitzar una tasca com aquesta per primer cop.

No hi ha dubte que aquest és el camí a seguir, i que en serà la primera de moltes de semblants.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s